Geen producten (0)

DE GESCHIEDENIS EN OORSPRONG VAN MICROFIBER

de opkomst van Microfiber  ..

De eerste productie van ultrafijne vezels (fijner dan 0.07 denier) dateert uit 1950. De meest veelbelovende experimenten werden echter pas in 1960 vanuit Japan uitgevoerd door Dr. Miyoshi Okamoto, een wetenschapper bij Toray Industries. De ontdekkingen van Okamoto, samen met die van Dr. Toyohiko Hikota, resulteerden in veel industriële toepassingen. De eerste toepassingen waren veelal op het gebied van meubelbekleding.  Microfiber is namelijk vlekwerend en ontzettend sterk, bovendien behoud het zijn vorm.

In 1997 word  microfiber echt ontdekt door de schoonmaak industrie in Zweden, omdat het goed vet en en vuil opneemt. Echter door verbetering van de vezel zien we vanaf dat moment ook steeds meer microvezels verschijnen in de kleding industrie. Eerst vooral  bij de sport artikelen en de outdoor kleding vanwege de eigenschap dat zweet niet wordt opgenomen maar  naar buiten wordt gewerkt, terwijl de stof ook makkelijk waterdicht kan worden gemaakt.

Rondom het jaar 2000 werden mensen bekend gemaakt met Microfiber Ondergoed, dit gebeurde in Europa destijds veelal tijdens vakanties aan de spaanse costa's. Korte tijd later maakte dit elastisch ondergoed ook op de nederlandse markten zijn intrede. De eerste jaren zorgde dit met name voor een overschot aan marktlieden die dit opvallende ondergoed maar wat graag wilden verkopen. Vele meenden dan ook te maken te hebben met een hype, maar niets is minder waar gebleken, Microfiber Ondergoed is uitgegroeid tot een geliefd product dat vele varianten kent. Daar waar er eerder enkel boxershorts (veelal uitgevoerd in een one size maat) verkocht werden, zien we nu een assortiment dat zich nog steeds uitbreid, net zoals ook de groep liefhebbers die nog steeds groeit. 

Anno 2020 zien we ook steeds meer andere producten die vervaardigd worden van microvezels. Hoewel er steeds meer mensen zijn die de voordelen van Microfiber erkennen, zijn er ook nog steeds mensen die bij voorbaat (onterecht) afhaken omdat ze Microfiber vergelijken met andere synthetische stoffen die vaak voor allergieën zorg(d)en.  Overgevoeligheid voor een bepaalde stof kan altijd plaatstvinden, dit is ook heel persoonlijk waardoor het ook nooit geheel uitgesloten kan worden. In de meeste gevallen zullen er bij Microfiber echter geen allergische reacties optreden.

Hoewel Microfiber uiteindelijk net als de meeste producten niet goed is voor ons milieu worden er echter geen pesticiden gebruikt voor de productie van synthetische vezels (dit in vergelijking met katoen ). Als producten zijn gemaakt van polypropyleengaren, is het garen dope geverfd; dat wil zeggen dat er geen water wordt gebruikt voor het verven (zoals bij katoen, waar wel duizenden liters water vervuild raken)


 

informatie over microfiber ondergoed

 

Wat is Microfiber en wat zijn Microvezels ?

→ lees hier meer over de samenstelling van Microfiber

Wat zijn de voor en nadelen van Microfiber Ondergoed ?

lees hier meer over de eigenschappen van Microfiber

Voor Wie is het dragen van Microfiber Ondergoed geschikt ?

lees hier over de doelgroepen van Microfiber Ondergoed

Welke soorten en modellen zijn er verkrijgbaar ?

lees hier meer over de verschillende modellen

Hoe zit het met de Maten ?

  → lees hier meer over de Maatuitvoeringen van Microfiber Ondergoed

 


 

Facebook Twitter Pinterest Linkedin