Geen producten (0)

Wat is de samenstelling van Microfiber ?

Microfiber wordt letterlijk vertaald als Microvezel, er is dus ook geen verschil tussen beide benamingen.

Een van de belangrijkste ontwikkelingen in de afgelopen jaren in de textiel branche is de technologie om  uiterst fijne vezels te maken waarvan materiaal geweven kan worden dat aanvoelt en eruit ziet als een luxe natuurlijke stof.

Microfiber is een extreem fijne synthetische vezel welke wordt vervaardigd uit alle mogelijke combinaties van natuurlijke  en synthetische garens. Deze Microvezels hebben een doorsnee van nog geen 0,012 millimeter. De draden zijn 10 keer dunner dan een menselijk haar. Daarom zijn microvezels in het algemeen praktisch  gewichtsloos te noemen.

Microfiber is een combinatie van polyamide en elastaan en wordt veelvuldig gebruikt in sportkleding, ondergoed en zwemkleding. Naast kleding wordt microfiber ook toegepast in bijvoorbeeld schoonmaakartikelen zoals doekjes en dweilen. Ook wordt de stof gebruikt voor het vervaardigen van dekbedovertrekken of gebruikt als isolatiemateriaal in slaapzakken en auto’s.

Microvezels kunnen zowel water-absorberend als water-afstotend zijn, zowel ruw als zacht aanvoelen, en zowel erg sterk als zeer zwak zijn. De productiewijze en de grondstoffen bepalen uiteindelijke de eigenschappen. Voor iedere toepassingen wordt dan ook een speciale mix van eigenschappen gekozen.

Ook bij de vervaardiging van Microfiber Ondergoed wordt er gekozen voor verschillende samenstellingen en zijn er dus ook verschillen terug te vinden. Zo is er ook ondergoed dat wordt samengesteld uit polyamide, elastaan en katoen. Bij Microfiber Ondergoed zal het aandeel Polyamide altijd het grootste zijn.

de kwaliteit van Microfiber wordt bepaald door de volgende factoren:

  • de dikte van de vezel
  • de structuur van de bi-component vezel
  • de wijze waarop de vezel wordt gesplit
  • de kwaliteit van de gebruikte polymeren (polyester en polyamide).

Microfiber met relatief meer polyamide en minder polyester is van hogere kwaliteit.
Combineer microfiber met wat elasthan, of combineer katoen met microfiber en je krijgt comfortabel, vormvast elastisch zacht ondergoed.   Warm in de winter en koel in de zomer ...


 

informatie over microfiber ondergoed

 

Geschiedenis van Microfiber Ondergoed ...

lees hier iets over de oorsprong van Microfiber 

Wat zijn de voor en nadelen van Microfiber Ondergoed ?

lees hier meer over de eigenschappen van Microfiber

Voor Wie is het dragen van Microfiber Ondergoed geschikt ?

lees hier over de doelgroepen van Microfiber Ondergoed

Welke soorten en modellen zijn er verkrijgbaar ?

lees hier meer over de verschillende modellen

Hoe zit het met de Maten ?

  → lees hier meer over de Maatuitvoeringen van Microfiber Ondergoed

 


 

Facebook Twitter Pinterest Linkedin